Op de hoogte blijven

La Source bij prestigieuze Alliance Gastronomique

Publicatiedatum: 19 december 2014

Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurateurs breidt uit. De restaurants “Het Hofke van Bazel” (Bazel), “Vivendum” (Dilsen-Stokkem), “De Kristalijn” (Genk) en “La Source” (Lanaken) zijn vanaf 1 januari 2015 lid van de Alliance Gastronomique.
De leden van dit culinaire samenwerkingsverband vinden elkaar in een passie voor perfectie, voor hun gasten staat de Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Met de toetreding van bovenstaande restaurants groeit het aantal Vlaamse restaurants in de Alliance tot zes leden. “Deze nieuwe leden worden gedragen door geweldige brigades, aangestuurd door topsommeliers, maîtres en natuurlijk sterrenchefs. We rekenen er op dat allen hun plek snel zullen verwerven”, aldus voorzitter Jelle van Gangelen namens het bestuur.

Een compleet overzicht van alle leden vindt u onder:

www.alliance.nl

AG

Nieuwe Leden Alliance Gastronomique

Op de bijgevoegde foto 

Vlnr: Alex en Marianne Clevers eigenaren van Vivendum, Marc Alofs directeur La Source, Bernard Tesink eigenaar De Burgemeester en bestuurslid Alliance regio West, Jos Schols directeur van De Kristalijn, Jelle van Gangelen eigenaar Cordial en bestuurslid Alliance regio Zuid, Marc van Gulick, directeur Landgoed Lauswolt/Restaurant De Heeren van Harinxma, Gina Miurin eigenaresse van Hofke van Bazel, Anne-Laura Middelweerd van De Treeswijkhoeve en penningmeester Alliance, en Kris de Roy chef en eigenaar Hofke van Bazel.

Michelinster voor La Source van La Butte aux Bois

Publicatiedatum: 20 november 2013

LANAKEN – Restaurant La Source dat deel uitmaakt van Relais & Châteaux Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken is bekroond met een ster van de Guide Michelin, de beroemde culinaire gids waarvan de Belgische editie vandaag verscheen. Voor chefkok Ralf Berendsen, maître Kevin Vondenhoff, sommelier Robert Penseel en de witte en zwarte brigade is dit de tastbare waardering voor jarenlange intensieve inzet waarbij culinaire verfijning en uitgebalanceerde gastvrijheid hand in hand gaan.

 

Puur, passie en perfectie

Ralf Berendsen typeert zijn keuken als seizoensgebonden, waar met verse, bij voorkeur streekproducten wordt gewerkt en waar Mediterrane en Aziatische invloeden te proeven zijn. “Ik vind dat je de producten in hun waarde moet laten; je moet ze verrijken, niet verbloemen. Het is interessant om op je bord een contrast van producten en dus van smaken aan te treffen en van die producten verschillende structuren en belevingen te presenteren. Hier komen producten in hun oorspronkelijke vorm binnen die wij zelf verwerken; of het nu wild of vis is. Ik wil ze zelf uitzoeken om zeker te zijn van de kwaliteit”, aldus chefkok Berendsen wiens enthousiasme samen te vatten is met de woorden puur, passie en perfectie. Berendsen zag zijn keuken onlangs ook al erkend met een waardering van 16 op 20 punten in de Gault & Millau.

 

Professionalisme koppelen aan gastvrijheid

Hostellerie La Butte aux Bois maakt als een van de weinige horecabedrijven in de omgeving deel uit van het prestigieuze ‘Relais & Châteaux’ en omvat naast het à la carte restaurant La Source, bistro Gourmand Binnenhof, 41 geriefelijke hotelkamers, het gerenommeerde wellnesscenter Aquamarijn en een zalencentrum waar zakelijke meetings en seminars gehouden worden en dat ook erg geschikt is voor feesten en partijen. Directeur Marc Alofs: “Het interessante aan dit veelzijdige bedrijf is dat de verschillende elementen elkaar versterken. Voor de gasten maakt dat van La Butte aux Bois een attractieve bestemming en voor ons fantastisch team van gemotiveerde medewerkers iedere dag weer een geweldige uitdaging om professionalisme te koppelen aan gastvrijheid.”

 

Voor eigenaar Eric Bullens is het verschijnen van de Michelingids helemaal verrassend. Restaurant De Kristalijn dat deel uitmaakt van Golfhotel Stiemerheide in Genk en tot dezelfde groep behoort is eveneens met een ster onderscheiden.

Gault&Millau: Team La Source fier op extra punt!

Publicatiedatum: 15 november 2013

In de jongste versie van Gault&Millau Belux beoordelen de inspecteurs Restaurant La Source met 16/20. In 2012 mocht het ambitieuze team van La Source zich reeds verheugen op een stijging van 14/20 naar 15/20.

Volgens Gault&Millau voegt Restaurant La Source zich hierdoor bij de beste 7 restaurants van Limburg.

Gault&Millau:

Hier kom je niet enkel om te eten. Elk tafelmoment is een echte beleving op zich. De oprijlaan, de met bomen omzoomde parking, het prachtige gebouw dat niet zonder reden de titel van ‘Relais & Châteaux’ mag dragen en de superbe tuin waar je tijdens de mooie dagen kan lunchen, dit alles draagt bij tot ieders plezier. Zonder de uitzonderlijke bediening van Bianca Harteman te vergeten, zij is een gastvrouw uit duizend. In de keuken nam Ralf Berendsen de leiding over het fornuis over. Dat mag geweten worden. Als eerste voorgerecht speelt langoustine een duet met Noordzeekrab rond een beetje avocado, wortelen, sinaasappelen en miso. Het is een schitterend festival van smaken en versheid. Een wauw-effect is er ook bij de Anjou duif die op de barbecue nog bloedrood werd gegrild en die in twee gangen op het bord kwam. Dit is een adres om zonder twijfel te volgen.

We bevestigen de tweede koksmuts door een extra punt toe te voegen.

Chef Ralf Berendsen van La Source: 

‘Wat een super beoordeling voor ons complete team. Een prachtige waardering na een jaar keihard werken, kritisch zijn en steeds verfijnen en verbeteren voor onze gasten. Deze beoordeling geeft alle energie om er nog een schepje bovenop te doen. Ik ben Gault&Millau enorm dankbaar!’

Restaurant La Source maakt deel uit van de Relais & Chateaux Hostellerie La Butte aux Bois****+ te Lanaken.

Gault&Millau 2013 beoordeelt:

Publicatiedatum: 23 november 2012

Ralf Berendsen, chef-kok, Bianca Harteman, gastvrouw-maître en hun medewerkers pakken de zaken professioneel aan en laten dus niets aan het toeval over. Veel aandacht voor creativiteit zowel bij bereiding als presentatie én een avontuurlijke wijnkeuze.

Als amuse trio van asperges: ganzenlevercrème met een luchtig schuim van het witte goud en gepofte quinoa. Cremeux van doperwten met iets te zure kalfstong, aspergescheuten, kwarteleitjes en tot slot een cappuccino van asperges en daslook. Evenwichtig en lekker voorgerecht is carpaccio van tonijn met een structuur van ganzenlever met soja, wakame en daikon. Als tussengerecht zeebaars en langoustine met kokkels, scheermes, zeekraal en een saus van bergamot. Complexe en boeiende harmonie. Het mooi gepresenteerde hoofdgerecht lamsbuikspek met tuinbonen, yamwortel, miso en zwarte knoflook is eveneens een geslaagde evenwichtsoefening. Als afsluiter bosaardbeitjes met sparrenscheuten, kwark en kruiden: een dessert met hoog ‘Noma-gehalte’. Frisse afsluiter van een uitmuntend diner is een mojitostructuur met limoen, munt, rum en rietsuiker.

De tweede koksmuts is hier op zijn plaats.

Restaurant La Source…

Publicatiedatum: 10 juni 2012

…is een kruising van ’t Zilte en De Librije, gemixt met een vleugje Oud Sluis. (Jan Scheidtweiler, De Tijd)

In zijn chique hotel in de Limburgse bossen mocht eigenaar Eric Bullens al spelers van Chelsea en bezoekers van de Kunst- en Antiekbeurs TEFAF ontvangen. Maar na een zware investering hoopt hij voortaan ook foodies naar Restaurant La Source te lokken.

 

Michelin beoordeelt!

Publicatiedatum: 16 april 2012

In de jongste versie van de toonaangevende rode gids geeft Michelin z’n mening m.b.t. La Butte aux Bois & Restaurant La Source.

La Butte aux Bois wordt beoordeeld als 1 van de 24 aangenaamste hotels van België: ‘In dit sfeervolle landhuis, romantisch gelegen tussen het groen, staan u en uw comfort centraal. De tuin met vijver en prieeltjes, de aangename kamers, het bekroonde Wellness Centrum Aquamarijn en het heerlijke ontbijt: een totaalervaring om nooit te vergeten. Magnifiek, een sprookje!’

La Source wordt beoordeeld in de categorie ‘aangename restaurants’ met drie rode couverts: ‘Tafelen zoals u het in een landhuis verwacht: hier wordt u ontvangen met alle egards en culinair in de watten gelegd. De chef weet te verrassen met zijn weloverwogen gebruik van moderne technieken: zijn gerechten verbazen, zonder te bruuskeren’.