Op de hoogte blijven

Michelinster voor La Source van La Butte aux Bois

Publicatiedatum: 20 november 2013

LANAKEN – Restaurant La Source dat deel uitmaakt van Relais & Châteaux Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken is bekroond met een ster van de Guide Michelin, de beroemde culinaire gids waarvan de Belgische editie vandaag verscheen. Voor chefkok Ralf Berendsen, maître Kevin Vondenhoff, sommelier Robert Penseel en de witte en zwarte brigade is dit de tastbare waardering voor jarenlange intensieve inzet waarbij culinaire verfijning en uitgebalanceerde gastvrijheid hand in hand gaan.

 

Puur, passie en perfectie

Ralf Berendsen typeert zijn keuken als seizoensgebonden, waar met verse, bij voorkeur streekproducten wordt gewerkt en waar Mediterrane en Aziatische invloeden te proeven zijn. “Ik vind dat je de producten in hun waarde moet laten; je moet ze verrijken, niet verbloemen. Het is interessant om op je bord een contrast van producten en dus van smaken aan te treffen en van die producten verschillende structuren en belevingen te presenteren. Hier komen producten in hun oorspronkelijke vorm binnen die wij zelf verwerken; of het nu wild of vis is. Ik wil ze zelf uitzoeken om zeker te zijn van de kwaliteit”, aldus chefkok Berendsen wiens enthousiasme samen te vatten is met de woorden puur, passie en perfectie. Berendsen zag zijn keuken onlangs ook al erkend met een waardering van 16 op 20 punten in de Gault & Millau.

 

Professionalisme koppelen aan gastvrijheid

Hostellerie La Butte aux Bois maakt als een van de weinige horecabedrijven in de omgeving deel uit van het prestigieuze ‘Relais & Châteaux’ en omvat naast het à la carte restaurant La Source, bistro Gourmand Binnenhof, 41 geriefelijke hotelkamers, het gerenommeerde wellnesscenter Aquamarijn en een zalencentrum waar zakelijke meetings en seminars gehouden worden en dat ook erg geschikt is voor feesten en partijen. Directeur Marc Alofs: “Het interessante aan dit veelzijdige bedrijf is dat de verschillende elementen elkaar versterken. Voor de gasten maakt dat van La Butte aux Bois een attractieve bestemming en voor ons fantastisch team van gemotiveerde medewerkers iedere dag weer een geweldige uitdaging om professionalisme te koppelen aan gastvrijheid.”

 

Voor eigenaar Eric Bullens is het verschijnen van de Michelingids helemaal verrassend. Restaurant De Kristalijn dat deel uitmaakt van Golfhotel Stiemerheide in Genk en tot dezelfde groep behoort is eveneens met een ster onderscheiden.